Slow Food Haarlem
Slow Food Haarlem
Sinds 2010 ben ik lid van Slow Food Haarlem en nam al snel deel aan de organisatie. Het begon met een zaaifeest in de kas van bekende kok Jonathan Karpathios. Daarna kon een oogstfeest niet uitblijven. Voor beide evenementen bedacht ik een activiteit voor kinderen. Want ja, beter eten begint toch bij het kind.
Zelf zaaien, spitten en onkruid wieden, oogsten en proeven van het gekke abc kruid en paarse basilicum. Groentemannetjes maken met eetbare bloemen, wildplukken met bioloog Wies Teepe en zuurdesembroodjes bakken op evenement Proefprak in Haarlem zijn een paar voorbeelden.
Slow Food staat voor lekker, puur en eerlijk eten. Opgericht door Carlo Petrini uit Italië zet dit netwerk zich in als tegenbeweging van fastfood. Slow Food gaat voor een eerlijke productie, ambachtelijk eten en gezonde omstandigheden voor mens en dier. Ook is biodiversiteit een belangrijk onderdeel. (Bijna) vergeten groenten en groente- en fruitrassen worden weer op de kaart gezet in de Ark van de Smaak.
Samenwerking: Slow Food Haarlem
i.s.m. Jonathan Karpathios, www.jonathankarpathios.nl, www.stichtingeerlijkeoogst.nl
Tags: organisatie, zaaien, oogstfeest, activiteiten, kinderworkshops, evenement
Projecten Foodconcepts & experiences