De Ark / Op Stoom Kook- en smaaklessen
De Ark/Op Stoom
Kook- en smaaklessen, inspiratie- en informatieavonden omtrent kinderen en voeding
Beter eten en koken, dat kun je maar het beste zo vroeg mogelijk leren. Op basisschool de Ark en BSO Op Stoom begrijpen ze dat.
Ik vind het belangrijk dat kinderen voedsel ervaren met al hun zintuigen. Plezier in koken staat bij mij centraal. En nieuwsgierigheid. Als dat wordt aangewakkerd komt het voedselbewustzijn vanzelf. (Voedselbewustzijn is het besef dat wat je in je mond stopt, iets met je doet / invloed heeft op je geestelijk en lichamelijk welzijn, en een impact heeft op de planeet (mens/dier/milieu). De schoonheid van ingrediënten is groot, evenals het verhaal dat erachter zit. Er valt voor kinderen zoveel te ontdekken.
Een kind dat zelf gekookt heeft proeft altijd. Vies vinden mag natuurlijk ook.
Opdrachtgever: Marjo Fokkema, De Ark
Tags: eten, voorlichting, inspiratie, educatie, informatie, kookles, gezonde voeding
Projecten Educatie & workshops